Vrijwilligers Wijchen

Veilig Verkeer - afdeling WIJCHEN zoekt nieuwe vrijwilligers

Uit gehouden (wijk-)gesprekken blijkt dat verkeersveiligheid bij de inwoners van Wijchen hoog in het vaandel staat. En terecht! Fietsers en voetgangers, en in het bijzonder kinderen, senioren en gehandicapten moeten veilig over straat kunnen gaan. U weet het beste wat en hoe de veiligheid in uw buurt verbeterd kan worden. We vragen u dan ook als inwoner van Wijchen om ons VVN - team te komen versterken.

VVN. Wijchen:
Bij VVN Wijchen bent u aan het goede adres. Veilig Verkeer Nederland is de vereniging die zich bijzonder sterk maakt voor verkeersveiligheid.  VVN Wijchen is een belangrijke gesprekpartner met de gemeente en kan ervoor zorgen dat de verkeersveiligheid in Wijchen wordt verbeterd. Door vergrijzing en verloop is er nu weer plaats voor een nieuwe gezellige groep vrijwilligers.

Wat kan ik doen:

In heel Nederland hebben al meer dan 2.000 vaders en moeders zich bij VVN opgegeven als verkeersouder. Op de school waar hun kind zit, geven zij verkeersles, regelen zij dat het halen en brengen van de kinderen verkeersveiliger wordt en dat de routes van en naar school veilig zijn. Duizenden andere vrijwilligers komen in actie voor het verkeersexamen op de basisscholen of zetten projecten voor ouderen op. Beroepschauffeurs geven in het kader van Veilig op weg - programma les aan schoolkinderen over het gevaar met de dode hoek. Er zijn ook mogelijkheden om samen met de politie in actie te komen en voorlichtingsmateriaal uit te delen wanneer de politie alcoholcontroles of een feestverlichting - actie houdt.
Uiteraard bestaat de mogelijkheid om zelf ideeën in te brengen. Ook bestuurders in hart en nieren zijn welkom bij VVN - Wijchen!

Een klein beetje tijd - veel voldoening:
U kunt zelf bepalen hoeveel tijd u besteedt: u bent welkom als u eenmalig een aantal uren wilt besteden, u in een bepaalde periode van het jaar een taak binnen een project op u wilt nemen of juist iedere week of maand tijd wilt vrijmaken.

Meer informatie:
Wilt u vrijblijvend informatie? Neemt u dan contact op met,

Secretaris Wim Theunissen
Tel. 024-6416743 of mail: theun199@hetnet.nl